Cigar burek sa sirom ili mljevenim mesom

Cigar burek ili u originalu sigara böreği je jedno od turskih jela koje će vam se sigurno svidjeti. Da, prži se u ulju, da, masnjikavo je, da, sve je to da, al je fiiiiiino. Idealan finger food za partije i proslave, za uz film, jednostavan ručak ili večeru, možda i međuobrok ako ne pazite na liniju...
Meni su ukusniji sa sirom, al nije ni sa mesom loše, dapače...

Slijedila sam recept sa dvi ribe, dva kumpira, malo ga promijenila i dodala recept za cigar burek sa mesom :)
 




1 omot kora za savijače, pite...
500-600g kravljeg sira
2 jaja
sol, ulje za prženje

Kore raširiti i prerezati tako da se dobiju dva pravokutnika, pa svaki pravokutnik prerezati po dijagonali tako da se dobiju dva trokuta tijesta. Nadjev pripremiti tako da pomiješate sir za jednim jajetom i jednim žumanjkom. Na donju, širu stranicu trokuta tijesta staviti žlicu nadjeva, preklopiti krajeve i zarolati tako da se dobije tubica ili cigara :). Krajeve umočiti u preostali bjelanjak i lagano slijepiti. I tako dok ne potrošite sve trokute tijesta i nadjev.

Pržiti u zagrijanom dubokom ulju, 1-2 minute dok lagano ne porumeni. Izvaditi iz ulja, ocijediti na papirnatom ručniku i poslužiti toplo.




Ako se pak odlučite raditi cigar burek sa mljevenim mesom potrebno vam je:

1 omot kora za savijače, pite...
500g mljevenog junećeg mesa
1 žlica maslinovog ulja
1 mali luk
sol, papar
jedan bjelanjak, ulje za prženje

Na maslinovom ulju popržiti sitno nasjeckani luk, pa kad omekša dodati mljeveno meso. Miješajući popržiti dok lagano ne posmeđi pa sve posoliti i popapriti. Ostaviti da se prohladi.
Kore raširiti i prerezati tako da se dobiju dva pravokutnika, pa svaki pravokutnik prerezati po dijagonali tako da se dobiju dva trokuta tijesta. Na donju, širu stranicu trokuta tijesta staviti žlicu nadjeva, preklopiti krajeve i zarolati tako da se dobije tubica ili cigara :). Krajeve umočiti u bjelanjak i lagano slijepiti. I tako dok ne potrošite sve trokute tijesta i nadjev.
Pržiti u zagrijanom dubokom  ulju, 1-2 minute dok lagano ne porumeni. Izvaditi iz ulja, ocijediti na papirnatom ručniku i poslužiti toplo.

Print



Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije