Pasta alla Norma

Još ima patliđana, još si možete skuhati ovaj krasan podsjetnik na ljeto i ljetne okuse. 

Lagana i vrlo ukusna tjestenina, klasik sicilijanske kuhinje.












400g tjestenine
1 veliki patliđan
maslinovo ulje
1 luk
4 češnja češnjaka
malo sitno narezanih ljutih papričica
300g rajčice ili 1 pelat

Tjesteninu skuhajte al dente i ocijedite.
Ugrijte ulje u velikoj tavi pa dodajte sitno nasjeckani luk i zdrobljeni češnjak. Kratko propirjajte dok luk ne postane staklast pa dodajte patliđan narezan na kockice i sitno narezane ljute papričice. Posolite, popaprite i poklopiti. Poklopljeno kuhajte oko 5 minuta dok patliđan ne pusti sok pa otklopite, promiješajte i kuhajte još par minuta. Tada dodajte oguljene i na kockice narezane rajčice ili pelate i malo vode (oko 1dl). Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta. 
Prelijte preko tjestenine, pa poslužite po želji sa ribanim parmezanom ili žlicom ricotte.


Print 

Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije