Tunel od kestena

Ovi mi kesten kolači svi tako brzo nestaju da ih jednostavno nemam vremena normalno uslikati. A ovaj se nije ni stisnuo do kraja kad su mi navalili na njega :).

Kesten, čokolada, šlag - to je uvijek najbolja, dobitna kombinacija. Ovdje su posloženi malo drugačije no kolač je vrlo jednostavan za napraviti jer nema pečenja, podloga su piškote. I brzo je gotov samo ga treba ipak dobro ohladiti prije posluživanje. Nemojte biti nestrpljivi kao ja :)

Ovo je i moja ulaznica za blogersku igrica Ajme, koliko nas je koju ovog mjeseca možete pratiti na Coolinariji, na temu kestena.








500g pasiranog kestena
70g omekšalog maslaca
4 žlice šećera u prahu
1 žlica ruma
1 žličica gorkog kakaa
10-tak piškota
malo mlijeka 

2 dl vrhnja za šlag
3 žlice šećera u prahu 
100g čokolade 
1 žlica vode
1 žlica maslaca





Kestene dobro promiješamo sa maslacem, rumom, šećerom u prahu i lakšim. Kalup duguljastog oblika obložimo papirom za pečenje. Zatim sve stijenke kalupe obložimo kestenom. Vrhnje istučemo u šlag, dodamo mu ostatak šećera u prahu i njime napunimo sredinu kalupa. Na vrh poslažemo piškote kratko umočene u mlijeko. Stavimo u hladnjak na 1h.

Nakon što se kolač stisnuo izvadimo ga iz hladnjaka, oprezno ga preokrenemo na tanjur za posluživanje, maknemo papir za pečenje i prelijemo glazurom koju smo napravili od gore navedenih sastojaka.

Primjedbe

  1. Ova kombinacija je fantasticna, zaista predivna poslastica i verujem jako ukusna. Hvala ti na doprinosu u ovom krugu. Zaista lep receptic.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije