Pjenasti kolač od maka

E, ovo je još jedan odličan recept s bloga Svaštarica i opet recept koji nisam imala potrebe mijenjati. Jedino nisam željela da bude u obliku torte pa su opet ispale kocke :). Odličan je, lagan, prozračan, pjenast... kako god ga nahvalila ne mogu pogriješiti ili pretjerati.
Ako volite mak i čokoladu, ovo vrijedi probati :). I ovdje ide puno ruma :)

A sljedeći put ću dodati još i neki voćni umak npr. od jagoda ili malina i sigurna sam da će se savršeno uklopiti.







6 jaja
180g šećera
180g maslaca
280g mljevenog maka
2 reda naribane čokolade
1 mala šalica ruma

marmelada od jagoda ili ribiza

za glazuru:
100g čokolade
1 žličica šećera u prahu
3 žlice ulja


Pećnicu ugrijte na 180°C.
Žumanjke i šećer dobro mikserom izmiješajte pa dodajte omekšali maslac. Zatim dodati mak, čokoladu i rum. Bjelanjke  čvrsto istući mikserom pa ih velikom žlicom umiješajte u smjesu s makom.
Kalup obložite pek papirom i namastite pa izlijte smjesu i poravnajte.
Peći u ugrijanoj pećnici na 180°C oko pola sata.

Ohladite pa premažite marmeladom te prelijte glazurom.
Glazuru pripremite tako da čokoladu sa šećerom u prahu i uljem otopite na laganoj vatri.







Primjedbe

  1. Isprobala sam ovaj recept i odličan je za nas makoljupce! Nisam ga već dugo radila, jer samo pola familije voli mak, ali mogla bih si uskoro ugoditi

    OdgovoriIzbriši
  2. Volim ovakve kolače, sočne i makočokoladne, a ni rum nije na odmet, dapače ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlično izgleda, obožavam ovakve kolače.

    OdgovoriIzbriši
  4. krasno izgleda, bas sam ga mislila raditi,a niko od mojih ne voli mak :( a bas da sve sama pojedem hmm :)

    OdgovoriIzbriši
  5. ...dali je potrebno stavljat pecilni u ovaj kolač?

    OdgovoriIzbriši
  6. 2 reda naribane čokolade...da li se radi o čokoladi od 100g ili 200g?

    OdgovoriIzbriši
  7. to bi bilo oko 30-40g čokolade ili 2 reda one od 100g :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Baš mi je drago da vam se svidio kolač, kod nas jemuljen

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije